carucy
اهلا بكم
فى
احلى منتدى
كاريوووكى وبس
يارب يعجبكو
وياريت تشرفونا
بالتسجيل تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 391519378


للاستفسارmena_elrayk2009@yahoo.comhttp://www8.0zz0.com/2011/09/23/21/471169279.gif
carucy
اهلا بكم
فى
احلى منتدى
كاريوووكى وبس
يارب يعجبكو
وياريت تشرفونا
بالتسجيل تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 391519378


للاستفسارmena_elrayk2009@yahoo.comhttp://www8.0zz0.com/2011/09/23/21/471169279.gif
carucy
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


< اهلا بكم فى احلى منتدى كاااريوووكى ياريت تشرفونا بالتسجيل والتحميل العاب برامج افلام اغانى مسلسلات
 
الرئيسيةتعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا I_icon_mini_portalأحدث الصورالتسجيلدخول
المنتدع للبيع للاستفسار 0170305997

 

 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نونة
المديرون
المديرون



عدد المساهمات : 8
نقاط : 4996
تاريخ التسجيل : 28/08/2011
العمر : 43
الموقع : الاسكندرية

تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا Empty
مُساهمةموضوع: تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا   تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا I_icon_minitimeالأربعاء 14 سبتمبر 2011, 5:37 pm

لو مش بتعرفى تطبخى تعالى اتعلمى خلى جوزك يفرح بيكى Very Happy


التوميه:

المقادير: ا كوب ماء- 2 م نشا -راس توم -ملح وفلفل - سنه زيت-3 ابيض بيض- بصل محمر للتقديم

  • توضع راس التوم في ورق فو يل وتدخل الفرن لتشوي
  • كوب الماء يعلي علي النار
  • اذوب النشا في معلقتين ماء ويضاف للماء علي النار مثل المهلبيه ولكن بدون سكر ويترك حتي يبرد تماما
  • اضرب بياض البيض جيدا حتي يعلي مع سنه ملح
  • التوم يقطع مفروم ناعم مع الملح والفلفل وسنه ملح في الخلاط وانزل عليه بالزيت بالتدريج ثم يضاف له خليط المهلبيه
  • اخلط بياض البيض الخفوق معالخليط السابق بهدوء
يوضع في طبق التقديم وتجمل بحلقات البصل ا لمحمره



تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127


الشيش طاووك:
المقادير: اوراك دجاج- 2 حبه فلفل الوان- 2 صماطم
مكعبات وبصل مكعبات-3 فص توم 100 جم زبادي- بهارات للدجاج- زعتر ملح 100 جم
طماطم بوريه- 1 طمطمايه مبشوره- مرقه بودر

الطريقه:

  • توضع التتبيله في الخلاط وهي عباره عن طماطم مبشوره التوم -الزبادي
صلصه الطماطم المرقه البودر البهارات الزعتر الملح سنه زيت

  • تشك مكعبات الدجاج في اسياخ خشبيه بالتبادل مع مكعبات بصل ومكعبات طماطم وتوضع في التتبيله
تشوي اسياخ علي الشوايه 50% وتوضع في بيركس لتكمل سواها في الفرن 50% وتقدم مع الارز بالزعفران او اي ارز علي ذوقك


تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127



مينتون
المقادير:150جم زيت ذره- 250جم لبن رايب 10 جم بيكنج بودر 150 جم صور كريم- 150 سكر 250 جم دقيق 100 جم كاكاو



الطريقه:

  • يخفق البيض مع السكر في اليكسر يذوبوا فقط مع اضافه الفانيليا
  • انزل براحه بالزيت ثم البن الرايب ثم الصور كريم
  • انخل الدقيق والكاكو والبيكنج بودر وانزل بيهم علي الخليط السابق(ملحوظه لا اريد للخليط ان يعلي بس يبقي سائل)
  • تبطن الفورمه بالزبده والقيق ويزال الزائد منها اضع بيها الخليط علي درجه 180 درجه لمده 35 دقيقه
  • بعد ما تخرج من الفرن وتبرد ادخلها الفريزر ثم
    تقطع بقعاه دائريه من النصف لتملا بكريمه الجناش ثم تدخل الفرن تاني لمده
    30 ثانيه لاذابه الجناش
  • وتقدم دافئه مع الايس كريم وصوص الشكولاته
تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127


موس الكراميل
:

3ديسك اسبونش
100 جم سيرب
300 جم كريم لانجليز
100 جم صوص كراميل
30 جم(1 م ك) جيلاتين
100 جم ماء دافيء
400 جم فريش كريم مضروب
100 جم جيلاتين بارد
مقادير الكريم لانجليز:
1 لتر لبن
ربع كوب سكر
8 صفار بيض
تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127


[right]ا كوب سكر
كريمه لباني
اولا طريقه عمل الكريم لانجليز
اخد من اللتر لبن نصف كوب ويضرب مع الاصفر بيض
بقيه اللبن توضع علي النار مع السكر والفانيليا
انزل خليط اللبن والبيض كسرسوب رفيع ببط يعني علي الخليط الي علي النار ثم يترك لييبرد
ثانيا طريقه عمل صوص الكراميل
اضع السكر علي النار في طاسه حتي يصبح لونه ذهبي ثم انزل عليه بفريش كريم(احترسي من تطاير السائل الساخن وابعدي وجهك عن الاناء)
الجيلاتينه:
تذاب ملعقه الجيلاتينه في 100 جرام ماء حتي تذوب
يخلط الكريم لانجليز مع الجيلاتيه مع الفريش كريم المضروب وهو ده الخليط الذي سيوضع بين الطبقات
في فورمه مدوره مغلفه ببلاستيك فويل من اسفل ومن الجناب اضع اول طبقهالاسبونش كيك ثم تسقي بالشربات الخفيف ثم اضع الخليط ثم
طبقه اسبونش التانيه وهكذا حتي ننتهي بطبقه من الخليط وتدخل الفريزر

بعد متطلع ازينها بخليط من( ا ملعقه صوص الكراميل+الجيلي البارد)
بس فيه نصيحه شخصيه كنوع من الاقتراح اذا سمحتيلي
اذا كنت مستعجله وعاوزه توصلي لنفس النتيجه بسرعه من غير كل المقادير دي فممكن توفري
تستخدمي الايس الكريم البودر الجاهز لان الخليط الي بين
الطبقات هو نفسه طريقه عمل الايس كريم شوفي الرابط ده هيديكي افكار حلوه
قوي بدل الخليط ده كله وممكن تعملي التونج النهائي بالكراميل والجيلاتين
البارد برضه


تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127
[/right]
فراخ علي الطريقه المغربيه

( الشيف يسري خميس)


المقادير


4 صدور دجاج مكعبات_ 3 فلفل الوان- 10 حبات ليمون مخلل كوب
زيتون اخضر مخلل ومخلي- 2 ثمره جزر- 2 بصله- 2 ملعقه كاري-2 م دقيق - 2
ملعقه زيت






الطريقه:

  • احضر الكسكسي الي
    هيقدم معاها بان اضغه في صينيه واضيف له ملح وفلفل وزيت زيتون ويقلب سويا
    ثم يضاف له ماء مغلي او شوربه يدوب يغطي الكسكسي حتي لا يعجن واغطي الصينيه
    بالومنيوم فويل واضعه في الفرن من 4 الي 5 دقائق علي الشبكه الوسطي ولما
    يخرج اقلبه بشوكه حتي لا يعجن وده يبقي الكسكسي خلص

اضع الدجاج في اناء مع ا ملعقه كاري فقط ويقلب فيها ثم يتشوح وياخد لون دهبي في طاسه بها ماده دهنيه (الزيت)

  • في
    اناء اخر اضع زيت وانزل عليه بالخضروات بعد تقطيعها كبير وهي بالترتيب
    الجزر ثم البصل ثم الفلفل الالوان يشوحوا مع بعض ثم اضيف ملعقه الدقيق ثم
    اضيف شوربه وبعد قليل ارجع الدجاج مع الخضروات في الاناء مع اضافه الكاري

  • اخفض درجه الحراره ثم اضيف الزيتون واليمون المخلل واغطي الاناء
  • يقدم مع الكسكي الي سبق تحضيره بالف هنا


تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127


[center]الفراخ المقرمشه



دجاجه مقسمه من 8 الي 12 قطعه-نصف كوب ماء بصل- 2 فص
ثوم- 2 م سماق- 2 م ك***ه ناشفه-2 م بهارات- 2 م خل- 2 ملعقه ليمون- -كوب
دقيق- كوب دقيق ذره صفراء
الطريقه
:




اتقطع الدجاجه الي 12 قطعه ونغرز فيها الشوكه عده مرات او طرف السكين في عده مناطق حتي نساعد علي دخول التتبيله وتشبعها بيها


ثم توضع عليها التتبيله وهي عباره عن(ماء البصل والتوم والسماق والك***ه والبهارات والخل والليمون)وتترك في التتبيله لمده 12 ساعه


توضع قطع الدجاج في الدقيق ثم في عصير التتبيله ثم في الدقيق الاصفر


في زيت غزير ساخن اضع الدجاج ثم اخفض درجه الحراره واترك لمده ربع ساعه حتي تمام النضج


ملخوظه: هذه الطريقه غير صحيه لانها لا تتناسب مع مجريات الامور حاليا
فيوجود انفلونزا الطيور وكنت شفت طريقه تانيه للفراخ المقرمشه علي النيل
والاسره للشيف الشربيني كان سلق الفراخ نصف سلقه الاول وانا جربت الطريقتين
بتاعه الشيف يسري وبتاعه الشيف الشربيني والاولي طلع فيها دم رغم انها
كانت متقطعه صغير وفضلت كتير علي النار


وكمان التتبيله الي تتبل فيها الفراخ لازم تترمي بعد التتبيل ولا تستخدم مره اخري وده كمان الي قاله الشيف اسامه


جربي


  1. جربي تحطي مع الدقيق بعض التوابل الي موجوده في التتبيله وده بيعزز الطعم
    جدا وعن تجربه مثلا هي بكون بره لونها اصفر اذن ضيفي بعض الكركم وبقيه
    التوابل الجافه اللي تبلتي بيها وشوفي الفرق
  2. في البانيه عموما يفضل وضع
    الدجاج بعد غمسه في الدقيق والبيض وقبل التحمير يوضع في التلاجه حتي تتماسك
    الخلطه عليه وميفكش اثناء القلي
  3. جربي تضيفي ملعقه صغيره بيكربوناتو مع الدقيق يساعد علي عدم تغير لون الدجاج اثناء التحمير مبيحرقش بسرعه
تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127

بلح الشامتعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 1244925391
1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛

  • الطريقه
  • نضع فى حلة الماء والزيت والملح
    والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب
    بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى

  • . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
  • ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
  • . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
  • نضع صينية على النار مليانه زيت على
    نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على
    كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من
    الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا

  • ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
  • المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر

تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127
[center]الزلابيه(لقمه القاضي)


تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 1244927632



نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب
ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا
واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه
بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام
وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي





تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127


البسبوسه
المقادير:
نصف كيلو دقيق سيمولينا-50 جم جوز هند(ربع كوب)
3/4 كوب سكر- 1/2 م بيكنج بودر- 125 جم ماء(3/4كوب ماء- 150 سيرب تقيل(1/4 كوب)-100 سمنه(1/2كوب)
الطريقه
يحضر السيرب او الشربات في اناء اضع 2 كوب سكر مع اكوب ماء وبعد ان تغلي اضيف لها عصير ليمونه

اخلط الدقيق مع جوز الهند ويقلبوا سويا
اسيح السمنه علي النار
اخلط الماء والسكر مع السيرب او الشربات مع السمنه السايحهثم انزل بيهم علي الدقيق
لا اقلب كثيرا حتي تضل مرمله
تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 1244978647
في صينيه مدهونه سمنه اضع الخليط واجبسه بايدي
تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 1244978773
لك الحريه بان تضعي اي مكسرات بتحبيها علي الوش سوداني بندق
تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 1244978871
تدخل في فرن مسخن مسبقا لمده 25 دقيقه


وبمجرد خروجها تسقي بالشربات الساخن
تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 1244978962تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 1244979080


ملحوظه عن تجربه اذاتركت البسبوسه في الصينيه حوالي ساعتين فبل دخولها الفرن يبقي طعمها احسن
اذا شربت الشربات نبقي نجحت اما اذا مشربتوش تبقي فشلت
وياريت تختبري البيكنج بودر فبل استعماله بوضع ذره من في بعض الماء او الخل اذا فار يبقي سليم بالف هنا


تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127 تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا 3373008127

[/center]
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تعالى واتعلمى الطبخ مع بعض الوصفات السهلة جدااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» قبل اى حاجة تعالى هنا
»  عمرو دياب - بناديك تعالى Radio Q @ 320Kbps من الالبوم القادم
» انفراد تام اغنيتين لعمرو دياب - بناديك تعالى & هالله هالله Radio V @ 320 من الالبوم القادم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
carucy :: الاســــــــتــــيــــديـــو :: بنات وبـــــــــــــس!!!-
انتقل الى: